Talno ogrevanje

prenovakopalnice1
Talno ogrevanje Talno ogrevanje je izjemno priljubljen in priporočljiv način ogrevanja prostorov, saj ima v primerjavi s klasičnim radiatorskim ogrevanjem ogromno prednosti. Najpomembnejša lastnost je njegova energijska varčnost, saj zaradi velike površine ogrevalnega telesa, ki oddaja toploto (celotna tla) omogoča ogrevanje prostorov z bistveno nižjo porabo energije. Temperatura tal pri talnem ogrevanju doseže okoli 27⁰C, prostori pa se ogrejejo bistveno bolj enakomerno kot pri radiatorskem ogrevanju, kjer se topel zrak zadržuje pod stropom, pri tleh pa ostaja hladen zrak, , ki povzroča občutek mraza. Talno ogrevanje zaradi nižjih temperatur in manjše cirkulacije zraka tudi manj izsušuje zrak v prostorih, kar vsekakor pozitivno vpliva na počutje. Tudi dvigovanje in kroženje prahu je bistveno manjše, kar pozitivno vpliva na alergike.Pomembna prednost talnega gretja je tudi boljši izkoristek prostora, saj nam površin na stenah ne zasedajo radiatorji, za katere v prostorskih rešitvah velikokrat ni prostora.

Seveda pa pomembno prednost predstavlja hitro in enostavno polaganje talnega gretja, pa tudi material za izvedbo je cenovno dostopen.

Vse našteto je razlog, da se tako pri novogradnjah kot raznih adaptacijah veliko strank odloča za montažo talnega ogrevanja. Pri tem smo pravi naslov za Vas, saj nudimo hitro, ugodno in kvalitetno izvedbo klasičnega talnega ogrevanja, kjer se voda pretaka po plastičnih ceveh, kot tudi električnega talnega gretja.